Hamrolletjes gevuld met zuurkool op een laagje puree

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr zuurkool
  • 1 scheutje kookroom
  • 1 klein klontje roomboter
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 1 appel geschild in kleine blokjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 klein scheutje water
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • 100 ml crème fraîche
  • 11/2 el mosterd ( Amora mild of pittig)
  • 6 plakken achterham iets dikker gesneden ( slager)
  1. Kook de aardappelen gaar met een bouillonblokje naar keuze .
  2. Giet ze af en maak een smeuïge puree met een klontje boter en een scheutje kookroom. Proef en voeg zo nodig extra peper en zout toe.
  3. Kook de zuurkool met de appelblokjes gaar in de wijn met een klein scheutje water. Laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Wrijf de plakken ham in met mosterd .Leg een flinke pluk zuurkool op de ham en rol de ham op. Werk zo alle zuurkool op.
  6. Roer de crème fraîche met de helft van de kaas door elkaar.
  7. Nu bouwen we de schotel op.
  8. Vet de ovenschotel ( Ik gebruikte 2 eenpersoons ovenschoteltjes, waaruit het gerecht ook gegeten kan worden) zie foto ) in met wat boter en verdeel de puree over de bodem.
  9. Leg daarop de met zuurkool gevulde ham rolletjes.
  10. Wrijf een laagje crème fraîche mengsel over de ham zuurkoolrolletjes.
  11. Strooi er de rest van de kaas over en zet het geheel voor 25 minuten in de oven. Dit gerecht kun je geheel vooraf bereiden. Hoeft dan alleen nog maar in de oven. Super lekker.
  12. Eigen recept en foto.
Love to Cook