hamburgers

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 GR Zuiver rundgehakt
  • peper en zout
  • boter
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat
  • enkele blaadjes sla
  • 1 grote augurk
  • 1 ui
  • tomatenketchup
  • mayonaise
  • 4 plakjes smeltkaas
  1. kruid het gehakt met peper en zout.
  2. Verdeel het in 4 en rol elk deel tot een bolletje en duw dat plat tot een hamburger; maak ze niet te dun
  3. bak de burgers drie minuten aan elke kant in een pan met wat boter.
  4. Snij de broodjes open en leg ze 5 minuten in de oven, op 150°C
  5. Snij de tomaat in fijne plakjes
  6. haal de kropsla uit elkaar en haal de dikke nerven uit de slablaadjes .
  7. Was de sla en zwier hem droog
  8. pel de ui en snij in ringen
  9. laat de augurk uitlekken en snij hem in de lengte in vier plakjes
  10. besmeer de onderste helft met ketchup en bedek met sla, hamburger, kaas, tomaat, augurk, en wat uiringen.
  11. Besmeer de bovenste helft met mayonaise en leg die erop
NelekeP