Hamburgers

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr gehakt rundvlees
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stukken ongemarineerde zongedroogde tomaten
  • 1 tomaat
  • 1 el gehakte peterselie
  • 2 el chapelure
  • 1 el olijfolie
  • solo bakken en braden
  • stokbrood
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de sjalot en knoflook en hak fijn, snij ook de zongedroogde tomaat in fijne stukjes, stoof alles glazig in 1 el olijfolie.
  2. Ontvel en ontpit de tomaat, snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Meng het gehakt met de tomatenblokjes, broodkruim, gehakte peterselie en het sjalotmengsel, breng op smaak met pezo.
  4. Vorm van het gehaktmengsel 4 platte hamburgers.
  5. Smelt 2 à 3 el solo in een braadpan, bak het vlees aan beide kanten mooi bruin en gaar.
  6. Snij het stokbrood in 2 en vervolgens in de lengte doormidden.
  7. Rooster de 4 stukken stokbrood eventjes onder de grill of in een broodrooster.
  8. Leg iedere hamburger op en stuk geroosterd stokbrood en dien op met een frisse groene salade en partjes tomaat met een zuiderse dressing.
Victor S.