Hamburgers met appel en chilisaus

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram mager varkensgehakt
  • 75 gr. vers volkorenbroodkruim (4 sneetjes volkorenbrood zonder korst)
  • 2 kleine groene geraspte handappels
  • 4 bosuitjes in zeer smalle ringetjes
  • 1 knoflookteentje uitgeperst
  • 25 gr. gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1 theel. gedroogd tijm
  • 1 snufje cayennepeper
  1. Maak in een kom het gehakt aan met het broodkruim, de appels, bosuitjes, knoflook, gember, tijm en cayennepeper. Werk alles goed door elkaar.
  2. Maak van het gehakmengsel 4 balletjes en vorm deze tot hamburgers van ca. 10 cm doornsee en 1.5 cm dik.
  3. Verwarm de gril voor op matige stand. Bekleed een grillbakplaat met aluminiumfolie en leg de hamburgers daarop. Gril ze ca. 15 min., niet te dicht bij de hittebron tot ze goudbruin zijn en door en door gaar zijn.
  4. Beleg de broodjes met wat blaadjes sla en plakjes comkommer. Leg de hamburgers erop. Bestrijk elke hamburger met 1 theel. chilisaus. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.
  5. Bron: De gezondste eenpangerechten van Readers Digest.
kevinnn.x