Hamburger

20 45 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr mager rundsgehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 5 el paneermeel
  • 1 ui, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • olie, arachide, of zonnepitolie, of...
  • peper&zout (pezo)
  • 4 ronde pistolets, ciabatta, of...
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 augurk, in plakjes gesneden
  • sla, naar eigen keuze, in reepjes gesneden
  • 8 tl tomatenketchup
  • 8 tl mayonaise
  1. Meng gehakt met het ei en het paneermeel en de fijngehakte ui. Kruid met nootmuskaat en pezo.
  2. Kneed het geheel met de hand totdat het een compacte massa is en alles goed gemengd is.
  3. Verdeel het gehakt in vier, rol er balletjes van en duw ze daarna plat tot een burger (ongeveer 1,5 cm dik met ongeveer dezelfde diameter als het broodje), gebruik eventueel een metalen ring met dezelfde diameter als het broodje, om er mooie ronde hamburgers van te maken.
  4. Laat de burgers minstens een uurtje opstijven in de koelkast.
  5. Verhit wat olie in een pan en bak de hamburger 3 à 5 minuten aan elke kant tot ze gaar en mooi bruin zijn.
  6. Snijd ondertussen de broodjes open en rooster deze met de binnenkant op een grill.
  7. Bestrijk de bovenste helft van het broodje met tomatenketchup.
  8. Bestrijk de onderste helft met mayonaise, beleg met wat sla.
  9. Leg de hamburger op de sla, op de hamburgers leg je 2 schijfjes tomaat, gekruid met pezo en enkele plakjes augurk.
  10. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Victor S.