Hamburger van aubergine, paprika, kikkererwten en feta

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr (4) gegrilde rode paprika's, kant en klaar in reepjes
  • 1 blik 340 gr kikkererwten, uitgelekt en nagespoeld
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 tl oregano
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el platte peterselie fijngehakt
  • 50 gr feta verkruimeld
  • 1 potje roeryoghurt 125 gr
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el munt, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 aubergines, in schijven gesneden
  • blaadjes platte peterselie
  1. paprikasalade met kikkererwten
  2. meng in een kom de gegrilde paprika, kikkererwten, rode ui, oregano, pijnboompitjes, olijfolie, citroensap, peterselie en de feta. zet apart
  3. maak de yoghurtsaus met munt
  4. meng alle ingrediƫnten , roer goed door en zet apart. Bestrijk met een kwastje de aubergineschijven met olijfolie. Grill 3 minuten aan elke kant
  5. verdeel de aubergineschijven over de borden. leg op elke schijf een lepel paprikasalade. Bedek met een tweede schijf aubergine. Garneer met blaadjes platte peterselie. serveer met de yoghurtsaus
NelekeP