Video afspelen

Hamburger met spitskoolslaatje

32 28 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 el knoflookpoeder
  • 500 g half om half gehakt
  • 50 g Solo margarine
  • 4 verse volkoren broodjes van de bakker

Voor het slaatje:

  • 0.5 spitskool
  • 1 groene appel
  • 50 g gele rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn

Voor de pestomayonaise (optioneel):

  • 1 el pesto
  • 1 el mayonaise
  1. Meng het knoflookpoeder onder het gehakt en verdeel het vlees in vier gelijke delen. Maak van elk deel een hamburger met een kleine uitholling in het midden. Kruid alle kanten af met peper en zout. Door een uitholling te maken in de burger zal het vlees gelijkmatiger garen.
  2. Hak de spitskool fijn. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg de blokjes toe aan de spitskool samen met de rozijnen, de olijfolie en de azijn. Meng het geheel en kruid af met peper en zout.
  3. Doe de Solo Bakken en Braden in een hete pan en bak de burgers 4 minuten aan elke kant. Meng de pesto en mayonaise in een kommetje.
  4. Serveer de hamburgers tussen een broodje met het spitskoolslaatje en de pestomayonaise.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht