hamburger met frietjes

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 g rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten in schijven
  • 1/4 kropsla in kleine stukken
  • ketchup
  • mayonaise
  • peper en zout
  • boter
  1. Kruid het rundergehakt met peper en zout.
  2. Vorm vier gelijke gehaktballen en plet tot een hamburgervorm.
  3. Verhit een bakpan, voeg de boter toe en bak de hamburgers bruin langs beide zijden.
  4. Voeg klontjes verse boter toe en zorg ervoor dat deze steeds lichtbruin blijven.
  5. Draai het vlees regelmatig om, schep er de bruisende boter over en bak volgens de gewenste gaarheid.
  6. Neem de hamburgers uit de pan en houd warm.
  7. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en kleur de binnenkant van beide helften.
  8. Beleg de onderste helft met een hamburger, tomaat, sla, mayonaise en/of ketchup.
  9. Dek toe met de bovenste helft.
  10. Serveer met frieten en ketchup
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht