Ham-preisalade voor op toast

5 10 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr goede achterham in dunne reepjes
  • 250 gr prei wit en groen
  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 kuipje mini Boursin knoflook & fijne kruiden
  • 2 el halfvolle mayonaise
  • enkele takjes vers geknipte bieslook
  • versgemalen peper
  1. Maak de prei schoon. Snijd de prei eerst in de lengte in dunne reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Doe de prei in een zeef en schenk er royaal kokend water over. Laat de prei heel goed uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de ham in dunne reepjes. Meng de prei samen met de ham, Boursin Minis en de mayonaise. Roer samen met 2 eetlepels water tot een salade. Maak deze verder op smaak met versgemalen peper en fijngeknipte bieslook.
  3. Snijd de korsten van het brood en rooster de boterhammen in een broodrooster of een droge koekenpan tot goudbruine toast..
  4. Deel elk sneetje 2 keer schuin door.
  5. Serveer de ham - preisalade op de iets afgekoelde toast.
  6. Bron Boursin
Love to Cook