Halloweensoep met spinnen

864 70 4 5
Aantal personen:
  • 500 g gesneden wortelen
  • 50 g Solo
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 l Knorr Bouillon Finesse Vlees
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 kg pompoenvlees
  • 3 uien in blokjes gesneden
  • 400 g gehakt
  • spaghetti
  • 1 flesje light room
  • 2 teentjes look
  • 1 stukje gember
  1. Stoof de gesneden groenten in de Solo, samen met de knoflook en de gember.
  2. Voeg de laurier, de tijm, de tomatenpuree en een klein snuifje nootmuskaat toe.
  3. Voeg de vleesbouillon toe en laat de soep 30 minuten doorkoken.
  4. Voor de ‘spinnen' maak je eerst ronde balletjes van het gehakt.
  5. Breek 20 spaghettisprieten in ‘spinnenpootjes' en steek er 8 in elk balletje.
  6. Kook de ‘spinnen' 10 minuten in water in een aparte pot.
  7. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Voeg nu voorzichtig de ‘spinnen' toe aan de soep.
  9. Serveer met de gehakte peterselie, en naar believen met een scheutje light room.
Solo