Halloween-taart met appelen en pompoen

539 135 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g rozijnen
  • 1 kg appelen
  • 1 kg pompoen
  • 260 g suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 430 g bloem
  • 360 g Solo
  • poeder suiker
  • 3 eierdooiers
  • 14 g zout
  • 2 eetlepels koud water
  1. Leg de rozijnen in een bodem water zodat ze kunnen opzwellen.
  2. Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Voeg er 250g suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe.
  3. Laat dit ongeveer 1 uur marineren.
  4. Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Voeg Solo, de rest van de suiker,2 eierdooiers, zout en water toe.
  6. Meng dit alles tot er een mooi glad deeg ontstaat.
  7. Laat dit 20 minuten rusten in de koelkast.
  8. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij er een ronde plak uit om de bodem van een ronde springvorm mee te bedekken.
  9. Snij vervolgens een reep van 5 cm breed uit het deeg en bedek daarmee de ring van de taartvorm.
  10. Doe de appel-pompoenmassa in de vorm.
  11. Zorg ervoor dat de massa goed is verdeeld en druk ze lichtjes aan.
  12. Beleg de massa met dunne reepjes deeg en smeer de bovenkant van het deeg in met eigeel om na het bakken een mooie kleur te bekomen.
  13. Bak de taart 45 minuten in een oven op 170 °C.
  14. Neem de taart uit de oven en laat eerst even afkoelen.
  15. Open de springvorm en bestrooi de taart met poedersuiker.
Solo