Halloween bonetti's

10 30 5 5
Aantal personen:
  • 125 gr. paprikamix in sliertjes
  • 125 gr. pompoen in blokjes
  • 125 gr. ananas in blokjes
  • 8 grote scampi, gepeld
  • 1 limoen, geperst
  • 1 kfl. suiker
  • 1 teentje look
  • 2 kfl. olie
  • 1 kfl. maïzena
  • 125 ml. kipbouillon vh blokje
  • 3 el. donkere soja light saus
  • 1/4 kfl. sambal oelek
  • 125 gr. bonetti's
  1. Meng de kfl. suiker met het limoensap en laat er de scampi minstens 15 minuten in marineren.
  2. Kuis ondertussen de groentjes en snij ze in blokjes/reepjes.
  3. Verhit de olie.
  4. Dep de scampi droog en laat ze 2 minuten bakken in 1 kfl. olie.
  5. Haal ze uit de pan en houd warm.
  6. Doe groenten, ananas, look en sambal in de pan en overlepel met 2 kfl. olie.
  7. Roerbak tot de groenten gaar zijn.
  8. Kook ondertussen de bonetti's beetgaar.
  9. Voeg nu de scampi weer toe aan het groentenmengsel en besprenkel met de helft van de marinade.
  10. Overgiet met de kipbouillon en de sojasaus.
  11. Roer goed om.
  12. Laat ff doorverwarmen.
  13. Dik de saus aan met een beetje maïzena.
  14. Serveer met de bonetti's.
  15. Werk af met verse ananas.
Pegsken