Halloumi met steak van rode kool

5 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 rode kool
  • 250 gr halloumi
  • 250 gr quinoa
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 2 Eetlepels balsamicoazijn
  • 1 Koffielepel venelzaad
  • 1 Eetlepel Dillen
  • 1 handvol Peterselie
  • 50 gram gedroogde krieken
  • 1 appelsien
  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snij ondertussen de rode kool dwars door in schijven van ongeveer 2cm breed en lege deze op een plaat met bakpapier. Meng de olie, balsamico, bruine suiker en het venkelzaad. Bestrijk de schijven rode kool met dit mengsel en dek het geheel af met een vel aluminiumfolie. Zet dit 20min in de oven. Na 20min verwijder je de folie en laat je de rode kool nog 10 min in de oven garen.
  2. Kook de quinoa in water: 1 deel quinoa = 1 deel water. Eens de helft van het water ingekookt is, voeg je het sap van de appelsien toe en laat je dit verder inkoken. Kruid af met voldoende peper en dille. Hou een beetje peterselie over voor de garniture.
  3. Verwarm een pan (ofwel met antibak ofwel een grilpan) totdat deze gloedheet staat. Snijd ondertussen de halloumi in fijne plakjes en bak deze 5min in de pan tot ze goud kleuren.
  4. Snij de gedroogde krieken in fijne blokjes. Kap de peterselie en meng beide tot slot onder de quinoa eens al het vocht ingekookt is.
  5. Leg de schijven van rode kool op het bord en leg er een schep quinoa over. Plaats tot slot de halloumi er bovenop. Garneer met de overschot van de peterselie.
YorickVanAlphen