Video afspelen

Halloumi burger

34 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 120 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes verse munt
  • 30 g Solo margarine
  • 1 rode paprika
  • 200 g halloumi
  • 4 (meergranen) broodjes
  • 100 g verse spinazie
  • extra nodig: blender, grillpan (optioneel)
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de erwtjes 3 - 4 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender.
  2. Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe de knoflook, de munt en 10 g van de Solo margarine samen met de erwtjes in de blender. Pureer het geheel en breng de puree op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de paprika in lange repen. Verhit een klontje Solo margarine in een braadpan en bak de paprika tot ze zacht is. Snijd de halloumi in plakken van 2 centimeter en bak elke kant 2 minuten in een grillpan met Solo margarine tot de halloumi goudbruin is.
  4. Halveer de broodjes en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg het broodje met de erwtenpuree, de verse spinazie, paprika en enkele plakjes halloumi. Serveer de halloumi burger direct.
Solo