Hachee

1 150 4 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg runderpoulet
  • 1 fles rode wijn
  • 4 grote uien
  • 1 flinke scheut balsamico azijn
  • 1 grote tomaat in stukjes gesneden
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 4 eetlepels stroop
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblad
  • mosterd
  • peper en zout
  1. uien in grote stukken snijden en deze smoren in de pan.
  2. vlees insmeren met mosterd en bestrooien met peper en zout.
  3. bij de uien voegen en bruin laten worden.
  4. afblussen met een flinke scheut balsamico azijn.
  5. even laten sudderen dan wijn erbij gieten (vlees ongeveer 3/4 onder de wijn.
  6. tomaat, kruidnagels, laurier, peper en zout naar smaak toevoegen.
  7. deksel op de pan en 2.15 uur laten stoven.
  8. tomatenpuree en stroop erbij doen en nog 5 minuten laten sudderen.
  9. eventueel de saus binden maar niet met meel.
wullum