Hache Parmentier met spinazie

8 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 450 gr spinazie in de room (beter uit vriezer omdat deze smeuïger is)
  • 800 gr gehakt
  • 3 sjalotten
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • gemalen kaas
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  2. Snipper de sjalotten fijn en bak ze glazig in boter en voeg dan het gehakt toe dat je rul moet bakken.
  3. Laat ondertussen ook de spinazie opwarmen.
  4. Giet de aardappelen af en voeg boter, melk, het ei, peper, zout en nootmuskaat toe om er puree van te maken.
  5. Neem een ovenschotel en leg onderin een laag gehakt, daar bovenop de spinazie en afwerken met een dikke laag puree.
  6. Overstrooi met de gemalen kaas en zet dan nog 25 min op 180° in de oven. (met deze hoeveelheid maak je 2 grote ovenschotels en heb je waarschijnlijk nog over dat je kan invriezen of houden voor de dag erna)
  7. Laat het smaken.
Monsterbaby