gyros van kalkoen

26 30 2 5
Aantal personen:
  • 400 g kalkoenfilet
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • 2 wortelen
  • 1 stoofprei
  • 1 teentje look
  • 1 klein doosje tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl magere bouillon
  1. snij de kalkoenfilet in reepjes en kleur ze in de pan.
  2. was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snij ze in reepjes.
  3. pel de ui en snij in ringen.
  4. samen met de dobbelsteenjes wortelen en de preiringen worden alle groenten gedurende 5 ùin gestoofd.
  5. breng op smaak met de kruiden.
  6. voeg nu de gekleurde kalkoenreepjes toe en de rest van de ingredienten en laat 20 min sudderen
  7. dien op met wilde rijst
koksken