Gyros met zuiderse groentepasta

15 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg gyros
  • 700 gr mediterane groentemix (diepvries bv ringis)
  • 300 gr risone (rijstvormige pasta)
  • 10 ontpitte olijven
  • 2 el olijolie
  • 2 bouillonketeltjes van vlees (knorr)
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • peper en zout
  1. - snij de olijven in stukjes
  2. - als je diepvriesvlees gebruikt, laat het ontdooien
  3. - roerbak de gyros in de wok zonder vetstof op een matig vuur gedurende 15 à 20 min
  4. - breng ondertussen 2 L water aan de kook met de 2 bouillonketeltjes
  5. - doe er de risone in en laat 11 à 13 min koken, giet af
  6. - bereid intussen ook de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot, doe er de diepgevroren groentemix in, stoof al roerend, zet het vuur lager en laat 5 à 8 min sudderen
  7. - meng de risone door de gestoofde groenten, voeg de olijfschijfjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout
Lydievr