Grote macaroni met gebakken knoflook, paprika, ham en olijven

16 20 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 gram grote elleboogmacaroni
  • 2 dikke plakken schouderham (ca. 200 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 el Bertolli Classico olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilicum
  • 4 el ontpitte zwarte olijven
  1. Kook de elleboogmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd ondertussen de ham in smalle reepjes, de knoflook in stukjes en de paprika in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en roerbak de paprika ca. 3 minuten. Voeg de ham en de knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg naar smaak eventueel wat zout en peper toe. Geregeld omscheppen. Voeg de pastasaus toe en kook de saus 5 minuten op een matig vuur. Schep de macaroni en de olijven erdoor.
  3. Schep de macaroni op 4 warme borden.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht