Groentetaartje met geitenkaas en mosterd

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 250 g korstdeeg
  • 8 st eieren
  • 1 dl room
  • 200 gr verse geitenkaas
  • 200 g gekookte seizoensgroenten (witloof, asperges, wortelen, boontjes, enz.)
  • 200 g gemalen Oud Brugge
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 st eierdooiers
  • 1/2 st sap van citroen
  • 1 dl room
  • 200 g gesmolten solo
  • peper, zout
  • muskaatnoot
  1. Rol het deeg uit en bekleed er beboterde vormen mee.
  2. Prik het deeg in en leg er bakpapier en gedroogde peulvruchten in.
  3. Bak ze gedurende 8 minuten in een oven van 180°C voor, laat wat afkoelen en verwijder papier en peulvruchten.
  4. Meng de eieren met de room, de kaas, de fijngesneden groenten, peper, zout en muskaatnoot.
  5. Vul hiermee de taartjes en bestrooi ze met de gemalen kaas.
  6. Bak ze gedurende 20 minuten verder in een oven van 180°C.
  7. Klop ondertussen een emulsiesaus: de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig opkloppen. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Controleer de smaak en roer er de mosterd onder.
  8. Ontvorm de taartjes en serveer ze met wat saus.
wgeerts