groentesoep met gember en eieren

5 70 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram rundvlees
  • 100 gram aardappelen
  • 100 gram courgette
  • 100 gram tomaten
  • 75 gram wortel
  • 50 gram ui
  • 75 gram pompoen
  • 25 gram selderij
  • 10 gram knoflook
  • 15 gram gember
  • 3 gram komijn
  • 1 ei
  • kippenbouillon
  • saffraan
  • zout
  • olie
  1. smoor in een pan met wat olie het fijngehakt knoflook,de gember en de ui. als ze bruin zijn,het in blokjes gesneden rundvlees toevoegen,de saffraan en de komijn. als het vlees halfgaar is,de in stukjes gesneden aardappelen,wortelen,selderij,pompoen,tomaat en courgette toevoegen. voeg kippenbouillon toe totdat alle ingredienten bedekt zijn. laat de soep op een klein vuur 20 tot 30 min koken,totdat de groenten en het vlees mals en sappig zijn. schenk de soep in een schaal,geschikt voor de oven en voeg een rauw ei toe. zet het geheel een paar minuten in de oven,zodat het ei gaar kookt.
kitty27