groentesoep met gehaktballetjes van jonge duif

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 jonge duif
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram aardappelen
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram ui
  • 200 gram courgette
  • 200 gram pompoen
  • 150 gram prei
  • 100 gram selderij
  • 20 gram fijngehakte knoflook
  • 3 eieren
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  1. de duif uitbenen en het vlees goed fijnhakken. vermeng dit met de helft van de ui,het knoflook,de koriander en peper en zout. maak hiervan kleine bolletjes (keftas). in een andere pan het karkas van de duif braden; voeg later het knoflook en de rest van de fijngehakte ui toe. als alles bruin is,voeg dan de selderij,pompoen en courgette in stukjes gesneden toe. en ook de kippenbouillon en de eerder gemaakte keftas. kook het geheel op een middelhoog vuur totdat de groenten gaar zijn. verwijder het karkas voor het opdienen. klop de eieren en voeg ze toe aan de warme soep.
kitty27
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtWinter