Groenteschotel met kaas

5 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 g worteltjes
  • 250 g doperwten
  • 250 g aardappeltjes
  • zout
  • Voor de marinade:
  • 1 kl mosterd
  • 2 el azijn
  • 4 el slaolie
  • peper en zout
  • Voor de croûtons
  • 2 sneden wit brood
  • 60 g boter (solo)
  • 200 g belegen kaas
  • Voor de garnering:
  • olijven
  1. Kook de schoongemaakte en in gelijke stukken gesneden worteltjes, de doperwten en de aardappeltjes gaar in water met zout.
  2. Roer de mosterd, peper en zout goed door de slaolie en azijn en vermeng het met de groenten.
  3. Snijd dobbelsteentjes van het brood en bak ze mooi goudbruin en knapperig in de boter.
  4. Snijd de kaas in blokjes.
  5. Leg de groenten en kaas door elkaar met de croƻtons en versier met wat olijven.
  6. Eet smakelijk.
Roland2303