Groentenspaghetti met tuinkuiden

5 35 5 5
Aantal personen:
  • 240 GR spaghetti
  • 200 GR Kalfsgehakt
  • 200 GR rundergehakt
  • 1 Aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgett
  • 250 GR Champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 EL olijfolie
  • 200 ML water
  • 400 GR GEpelde tomatenstukjes (uit blik)
  • 1 kruidenbouillonblokje (Italiano)
  • 50 GR gemalen light kaas
  • fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, oregano, basilicum...)
  • PEPER
  • Eventueel wat zout
  1. Was de aubergine, de paprika’s en de courgette. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de groenten in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Pel de uien en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Doe de olijfolie in en kookpot en fruit de ui en knoflook. Doe de champignons en de paprika’s erbij en laat dit eventjes stoven. Voeg daarna ook de courgette en de aubergine toe. Open het blik tomatenstukjes en voeg het bij de groenten. Voeg ook het water toe. Laat zachtjes verder sudderen tot alle groenten beetgaar zijn. Breng een grote pot water met het bouillonblokje aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het kalfsgehakt met het rundergehakt. Verhit een antiaanbakpan en leg het vlees erin. Bak het rul. Doe het vlees bij de groenten en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat alles eventjes samen sudderen. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erover. Werk af door er verse tuinkruiden bovenop te doen. Voer er eventueel wat gemalen kaas bij.
NelekeP