GROENTENSAUS

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 selderij, in stukjes
  • 2 wortels, geschild en in stukjes
  • 1 courgette in stukjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 appel, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 450 g tomaten, ontveld en in stukjes (mag ook uit blik)
  • 450 g gehakt (dit kun je ook weglaten, dan heb je een vegetarisch gerecht)
  • 250 ML RUNDERBOUILLON
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • verse kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn, fijngehakt
  • PEPER EN ZOUT
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak alle ingrediƫnten gedurende 10 minuten, behalve tomaat, gehakt, runderbouillon, ketchup en kruiden, tot ze zacht zijn.
  2. Doe de inhoud van de pan in de blender, voeg de stukjes ontvelde tomaat toe en mix alles tot een gladde saus.
  3. Bak het gehakt in een pan tot het bijna gaar is en voeg dan de runderbouillon, groentesaus, tomatenpuree, ketchup en kruiden toe en laat 45 minuten sudderen
NelekeP