Groentenchips

24 60 3 5
Aantal personen:
  • 1 pastinaak
  • 1 Aardappel
  • 1 Zoete aardappel
  • 1 Courgette
  • 1 Wortel
  • 1 Rode biet
  • Bloem
  • Verse frituurolie
  1. Snijd de groenten in dunne schijven met een mandoline.
  2. METHODE A
  3. Leg bakpapier in een ovenschotel en schik de groenteschijven naast elkaar.
  4. Zet in een oven van 50°C gedurende 2 à 3 uur.
  5. METHODE B
  6. Doe verse frituurolie in een friteuse en warm op tot 180°C.
  7. Bestrooi de groenteschijfjes met bloem.
  8. Doe elke groente apart in de friteuse en roer even door zodat de schijven niet aan elkaar zouden kleven.
  9. Bak ze gedurende 2 à 3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Kruid de chips na het bakken met kruiden naar keuze
Alpha