Groentelasagne met aubergine en verse basilicum

1552 70 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zeezout
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 el Solo
  • 10 pastavellen
  • 3 tomaten in schijfjes
  • verse oregano
  • 250 g ricotta
  • basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 eierdooier
  • 200 g spinazie
  • 6 el Bertollli extra vergine
  • 2 aubergines
  • 2 el ontpitte olijven
  • 150 g mozzarella
  1. Was de aubergines, snij ze in dunne plakken en leg ze in een vergiet.
  2. Bestrooi rijkelijk met zout en laat een dertigtal minuten staan.
  3. Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
  4. Bak ze langs beide kanten lichtbruin in de Solo Vloeibaar.
  5. Laat de spinazie kort slinken in de 1 eetlepel Solo.
  6. Voeg een eierdooier bij de ricotta en roer de spinazie erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Kook de pasta in ruim water al dente. Giet af en spoel met koud water.
  9. Hang de vellen over de rand van een vergiet, zodat ze niet aan mekaar gaan kleven.
  10. Smeer een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar .
  11. Maak afwisselend laagjes: een laagje tomaten met verse oregano en basilicum, pasta, olijven, pasta, spinazie met ricotta, pasta,… Bepaal de volgorde en het aantal lagen naar je eigen smaak. Eindig met mozzarella, parmezaan en oregano. Zet de schotel 40 minuten in de oven op 180 à 200° C.
Solo