Video afspelen

Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise

19 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • ¼ knolselderij
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 2 wortelen
  • 1 limoen
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 3 el mayonaise
  • 25 g maïzena
  • 50 g bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • 1 eiwit
  • 150 ml ijskoud bronwater met koolzuur
  • Solo Frituurolie
  • Extra nodig: friteuse
  1. Verwarm de friteuse voor tot 170 °C. Was en droog de knolselderij, zoete aardappelen, courgette en wortel, en schil ze niet. Snijd de groenten in balkjes.
  2. Rasp de schil van de schoongeboende limoen. Pers het sap uit. Meng het limoensap en limoenrasp met de peterselie en de mayonaise. Kruid nog met peper en zout. Zet koel weg.
  3. Meng de maïzena met de bloem en het bakpoeder. Klop het eiwit los en voeg het samen met het spuitwater toe aan de bloemsoorten. Meng niet te lang, het mag nog korrelig zijn.
  4. Haal de groenten door het beslag en doe ze een voor een in de friteuse. Bak ze in ± 3 minuten goudbruin. Verwijder eerst het mandje uit de friteuse, anders plakt het deeg hierin.
  5. Laat de groentefrietjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met de limoenmayonaise.
Solo