Groentecurry van het midden-oosten

4 50 2 5
Aantal personen:
  • 2 EL olijfolie
  • 3 uien (fijngehakt)
  • 3 knoflookteentjes, gehakt
  • 1 KL kurkuma
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 3 preien in stukken van 2CM
  • 250 GR krielaardappelen (gehalveerd)
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 350 GR verse spinazie
  • 1 blik kikkererwten gespoeld en uitgelekt
  • 1 BOSJE lenteui
  • sap van 1 citroen
  • 1 BOSJE koriander gehakt
  • peper en zout
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui, 2 minuten, tot hij glazig is. Voeg dan knofl ook, kurkuma, en kaneel toe. Roer goed om zodat de kruiden aan de ui gaan kleven. Laat nog 2 minuten bakken.
  2. Voeg de prei toe en genoeg water tot de bereiding net onder staat. Zout en peper naar smaak. Dek af en laat gedurende 5 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
  3. Verhit de resterende olijfolie in een pan. Bak kort, gedurende 2 minuten, de platte peterselie aan. Zet opzij.
  4. Herhaal dit met de spinazie, neem telkens kleine greepjes, 2 minuten. Zet opzij.
  5. Voeg de kikkererwten toe als de prei en aardappelen gaar zijn. Laat gedurende 4 minuten sudderen. Doe er vervolgens de platte peterselie en de gebakken spinazie bij, alsook de lente-uien en het citroensap. Laat nog 2 minuten sudderen.
  6. Voeg tenslotte koriander toe en roer goed om.
  7. Verdeel de groenten over de borden.
NelekeP