Groentebulgur

291 32 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 koolrabi
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • harissa
  • 250 g bulgur
  • 2 eetlepels Platte peterselie- en korianderblaadjes
  • 1 aubergine
  • 200 g asperge
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 l groentenbouillon
  • peper en zout
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels cashewnoten
  1. Maak alle groenten schoon en snij ze in gelijke stukken, de bloemkool in roosjes en de asperges in de lengte in twee.
  2. Stoof de ui en look glazig in Solo.
  3. Bestrooi met kurkuma en kaneel, meng goed. Voeg de wortel, koolrabi en aubergine toe en overgiet met de helft van de bouillon.
  4. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
  5. Doe er de bloemkoolroosjes bij, dek af en laat weer 5 minuten sudderen.
  6. Voeg nu de aspergestukjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
  7. Breng op smaak met peper, zout en harissa. Dek af en laat goed doorwarmen.
  8. Maak intussen de bulgur klaar: Meng de rozijnen met de bulgur in een kookpot.
  9. Overgiet met rest van de bouillon, breng aan de kook en laat verder op laag vuur en afgedekt zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  10. Voeg wat water toe indien nodig.
  11. Rooster de cashewnoten in een droge pan.
  12. Schep de bulgur in cirkels op warme borden, met de groenten middenin.
  13. Bestrooi met koriander- en peterselieblaadjes en de cashewnoten. Dien warm op.
Solo