Groentebrood

87 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 ei geklopt
  • 2 el boter
  • 1 stengel prei (gesneden)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 50 g champignons
  • 75 g kleine asperges
  • 2 el bloem
  • 6 el groentebouillon
  • 6 el melk
  • 4 el droge witte wijn
  • 1 el fijn gehakte oregano
  • zout & peper
  1. Smelt de boter in een pan en roerbak de prei en look in 2 min.
  2. Voeg de overige groenten toe en roerbak het geheel nog eens 3 à 4 min.
  3. Voeg de bloem toe en verhit alles 1 min.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon, melk en witte wijn toe.
  5. Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus indikken.
  6. Voeg de oregano, zout en peper toe naar smaak.
  7. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 38 x 15 cm.
  8. Rol de ander helft van het deeg uit tot dezelfde vorm maar iets groter. Leg de kleine rechthoek op een bakplaat, bekleed met vochtig bakpapier.
  9. Schep de vulling op het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij.
  10. Snijd in het midden van de grote rechthoek parallelle gleuven en laat een rand van 2,5 cm vrij.
  11. Strijk ei op de randen van de kleine rechthoek en de grote lap deeg er bovenop. Druk de randen goed aan om ze te sluiten.
  12. Strijk ei op het hele brood en bak het in 30 à 35 min in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.
  13. Serveer het groentebrood heet.
bonjo