Groene tuinkruidensoep

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 25 g kervel
  • 25 g bieslook
  • 250 g aardappelen
  • 2 uien
  • 150 g prei
  • 150 g selder
  • 2 l blanke fond (6 blokjes bouillon)
  • 75 g boter
  • tijm,laurier,peterselie (kruidenboeket)
  • peper en zout
  1. 1.Snijd de ui, prei en selder en aardappelen in grove stukken.
  2. 2.Stoof dit alles aan in boter zonder te kleuren.
  3. 3.Doe er de bieslook en de kervel bij.
  4. 4.Bevochtig met de bouillon.
  5. 5.Voeg de samengebonden tijm, peterselie en de laurier toe. (kruidenboeket)
  6. 6.Laat gedurende 30 minuten lichtjes gaarkoken.
  7. 7.Verwijder het kruidenboeket en zeef de soep door een roerzeef.
  8. 8.Breng de soep op smaak met peper en zout en breng weer aan de kook.
  9. Eet smakelijk.
Roland2303