Groene truffels

25 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 g rivierkreeftjes (potje gekookt vlees in nat)
  • 125 g verse roomkaas type Philadelphia
  • 1 citroen
  • bieslook
  • 50 g gepelde pistachenootjes
  • peper en zout
  1. Hak de pistachenootjes fijn in een blender en doe in een diep bord, meng met wat fijngehakt bieslook zodat je een groen mengsel bekomt.
  2. Laat de rivierkreeftjes uitlekken, dep ze droog en hak ze grof; meng ze met de roomkaas, gehakte bieslook en breng op smaak met peper (eventueel wat zout). Voeg wat frisheid toe met enkele druppels citroen (ook naar smaak).
  3. Maak balletjes ter grootte van een truffel en draai ze rondom rond in het nootjes-bieslook mengsel. Leg ze op een schaaltje en laat opstijven in de frigo.
  4. Presenteer met een prikkertje. Origineel, decoratief en vooral lekker!
Moesj