Groene thee-ijs

364 135 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 dl melk
  • 150 g suiker
  • 4 zakjes groene thee
  • 100 g droge koekjes
  • 30 g Solo
  • 4 dl verse room
  1. Laat de gelatine weken in water.
  2. Warm de melk met de suiker en laat er de thee in trekken gedurende 10 minuten.
  3. Filter en roer er de uitgeknepen gelatine bij.
  4. Klop de room op en spatel die er voorzichtig onder.
  5. Laat in de diepvriezer opstijven en roer regelmatig om.
  6. Brokkel de koekjes fijn en roer ze met de Solo tot een brokkelig deeg.
  7. Laat in de koelkast opstijven.
  8. Verdeel over de glazen en schik er enkele bolletjes ijs op.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerecht