Groene peertjes in een romig advocaatsausje.

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 2 conférence peren
  • 1/2 fles Pisang Ambom
  • 1/2 liter water
  • 80 gr griessuiker
  • 4 bolletjes roomijs
  • muntblaadjes en chocolade schilfers
  • 2 1/2 dl opklopbare room
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 dl advocaat
  1. Verrassend en verrukkelijk is deze waardige afsluiter van een feestelijk diner.
  2. Schil de peren en laat er een kraagje aan.
  3. Halveer de peren en haal er het klokhuis uit.
  4. Breng de Pisang Ambon samen met het water en de griessuiker aan de kook.
  5. Leg er de peren in en laat ze gedurende 15 min. zachtjes meekoken.
  6. Laat ze nadien nog enkele uren marineren in dit vocht,zo krijg je een groenere en intensere kleur.Laat ze uitlekken en snijd ze waaiervormig in.
  7. Voor de saus klop je de room met de poedersuiker half op.
  8. Meng er de advocaat door.
  9. Giet op de borden een spiegeltje saus, leg er voorzichtig een groen peertje op en schep er een bolletje ijs bij.
  10. Werk af met chocoladeschilfers en een muntblaadje.
  11. Gegarandeerd, dat je veel complimentjes kunt verwachten, terwijl het een eenvoudig te bereiden dessertje is.
Love to Cook