Groene lasagne met spinazie en mozzarella

27 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 3 bolletjes mozzarella
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 1 pot (500 g) Bertolli Pastasaus Basilico
  • 1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries)
  • zout, peper
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 500 g voorgekookte groene lasagnevellen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Verwarm de pastasaus met de spinazie in een diepe pan en laat de spinazie al roerende in de saus ontdooien. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (van ca. 2½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus met spinazie. Strooi er 1 el hazelnoten, een paar stukjes mozzarella en 3 el geraspte kaas over. Bedek met een laagje lasagnevellen. Schep daar weer een dunne laag pastasaus met spinazie over (zodat de lasagne goed bedekt is) en bestrooi met hazelnoten, mozzarella en geraspte kaas. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus.
  3. Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.
Solo