Groene-aspergesalade

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr groene asperges
  • zout
  • 1 snufje suiker
  • 1 theelepel boter
  • 150 gr gerookte kalkoenborst
  • 180 gr kerstomaten, in vieren gedeeld
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • vers gemalen witte peper
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 4 eetlepels olie
  1. De asperges voorzichtig schillen en de houterige uiteinden verwijderen, in kokend water met een beetje zout, suiker en boter gaar koken
  2. De kalkoenborst in smalle reepjes snijden. De asperges in 2 cm lange stukjes snijden en met de tomatenpartjes en de bieslook bij de kalkoenborst voegen.
  3. Van azijn, peper, zout en mosterd een marinade roeren, de olie en een dunne straal met de garde flink doorheen kloppen totdat er een romige saus ontstaat.
  4. De aspergesalade op 2 borden schikken en de saus eroverheen gieten
Miloeke