groene asperges met gerookte zalm

5 45 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram groene asperge
  • 200 gram grookte zalm
  • 100 gram kervel en peterselie
  • 3 liter water
  1. zet water op het vuur met zout en laat koken. intussen neemt u de groene asperges
  2. et snij het onderste harde gedeelte af. groene aspergen moet men niet schillen.
  3. spoel onder waterkraan in een mandje. wanneer het water kookt laat de asperges
  4. ongeveer een kwart tot 20 minuten koken. kontroleer of deze zacht zijn.
  5. neem mandje uit de kookpot en laat de aspergen uitlekken. ondertussen neemt u
  6. vier platte borden. Neem de gerookte zalm en snij met mes slierten van ongeveer
  7. 2 cm dik. versnipper kervel en peterselie fijn.
  8. neem de nu lauw geworden aspergen en verdeel over 4 borden . maak op ieder bord
  9. een boeketje door slierten zalm rond uiteinde van de asperges te draaien. versier
  10. met gehakte peterselie en kervel.Dien op met geroosterd stokbrood en drink daarbij
  11. een fris glaasje witte wijn.
  12. ide gientte
ginette.ide