Groene appel met vanille en mascarpone

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 g mascarpone
  • 100 g witte chocolade
  • 1 groot of 2 kleine blaadje(s) gelatine
  • 180 g slagroom 40 % V.G.
  • 1 limoen
  • 2 dooiers
  • 30 g suiker
  • zaadjes van 1 vanillestok
  • 150 ml appelsap Delhaize Bio
  • 10 blaadjes verse koriander
  • 5 blaadjes munt
  • 1 gespleten citroengrasstengel
  • de zeste en het sap van 1 limoen
  • 50 ml gin
  • 1 stukje gember, geraspt
  • 100 ml rietsuikersiroop
  • zaadjes van 1/2 vanillestok
  • 1/2 Granny Smith
  • 100 ml appelcoulis
  • 1 zakje Earl Grey -thee
  • 1 limoen
  • 1/2 Granny Smith, gesneden in fijne blokjes
  • 4 stukken gebakken meringue
  • enkele takjes munt
  • sorbet van limoen
  1. BEREIDING
  2. Mascarponemousse met vanille:
  3. Week de gelatine in ijskoud water.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  5. Klop de dooiers met de suiker witschuimend en voeg de mascarpone en de vanillezaadjes toe.
  6. Klop goed los.
  7. Verwarm een beetje room op een zacht vuur en smelt hierin de uitgeknepen gelatine. Voeg dit toe aan de mascarponemix samen met de gesmolten witte chocolade.
  8. Laat eventjes afkoelen en voeg er de rest van de room aan toe die je ondertussen half opgeklopt hebt en werk af met wat limoenrasp. Laat afkoelen in een spuitzak.
  9. Appelcoulis:
  10. Meng het sap met de fijngesneden koriander, de zeste en het sap van 1 limoen, de rasp van een stukje gember, de vanillezaadjes, de citroengrasstengel en de gin.
  11. Laat ongeveer een uurtje rusten in de koeling. Giet door een roerzeef en plaats eventueel op ijs.
  12. Granny Smith-slierten :
  13. Schil de appel (houd de schillen bij) en snij met een dunschiller in fijne slierten en wat blokjes.
  14. Marineer in de lauwe coulis van appel en voeg er de appelschillen en het zakje thee aan toe.
  15. Plaats in de frigo.
  16. AFWERKING
  17. Spuit in het midden van een diep bord wat mousse van mascarpone, plaats hierop de gebroken meringues en de fijngesneden Granny Smith, beleg met een mooie bol sorbet van limoen en daarop de appelslierten. Werk af met vers rasp van limoen en de blaadjes munt.
  18. Serveer de coulis apart.
Delhaize-NL