Grill duo zalm - Sint Jacobsvrucht

4 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 wit prei
  • 1 klontje solo
  • 1 zalmfilet
  • 8 sint jacobsvruchten
  • 1 sjalot
  • 1/2 glas wittewijn
  • 1 scheutje room
  • 100 gr goei boter
  • peper en zout
  • sesamzaadjes
  1. Wit van prei in julienne snijden en in klontje solo aan stoven.
  2. sjalot fijn hakken en aanstoven, blussen met witte wijn , room toevoegen inkoken en binden met roomboter, afkruiden met peper en zout.
  3. Filet van zalm in 4 porties snijden, als kan in vierkantjes.
  4. Grillpan verwarmen, coquelles en zalm gelijk tijdig grillen 1.5 minuut per zijde. sesamzaadjes ook even meebakken in hoekje van de pan met een beetje solo.
  5. Op bord schikken, eerst prei, saus, vis en coquelle, sesamzaadjes op zalm, eventueel afwerken met kleine pipet met sojasaus. smakelijk.
kookaholic