Griezelglaasjes met chocoladecrumble en pindamousse

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g Solo Patisserie
  • 4 el cacaopoeder
  • 4 eiwitten
  • 4 el pindakaas
  • 250 ml Solo Crèmefine Patisserie
  • 4 kattentongen (zandkoekjes)
  • 2 repen pure chocolade
  • extra plastic spuitzakje
  • extra 4 dessertglaasjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de chocoladecrumble en kneed tot een kruimelig deeg.
  3. Spreid de crumble uit op een bakplaat met bakpapier en bak zo’n 20 minuten in de oven.
  4. Maak intussen de pindamousse. Klop de Solo Crèmefine Patisserie tot slagroom en roer er de pindakaas door. Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het pindakaasmengsel.
  5. Haal de crumble uit de oven, laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
  6. Verdeel de crumble over de glaasjes, schep er wat pindamousse over en werk opnieuw af met wat chocoladecrumble.
  7. Laat de glaasjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Smelt intussen de pure chocolade en giet hem in een plastic spuitzakje. Knip er een klein puntje af en schrijf RIP op de kattentongen en steek de koekjes in de glaasjes als bangelijke afwerking.
Macaron Manon