Griet met peertjes

7 40 3 5
Aantal personen:
  • 4 grietfilets, elk 200 gr
  • 4 halve peren op siroop
  • 1 eierdooier
  • 1 dl room
  • 1 kl verse gehakte dragon
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • 1 citroen (sap)
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. De oven voorverwarmen op 250°.
  2. De visfilets afspoelen en droogdeppen. De peren goed laten uitlekken. In elke grietfilet een halve peer rollen en de visrolletjes in een beboterde vuurvaste schotel schikken.
  3. De eierdooier loskloppen met de room en het citroensap, de dragon en de peterselie toevoegen, kruiden met pezo.
  4. Het mengsel over de visrolletjes gieten.
  5. De ovenschotel afdekken met aluminiumfolie en gedurende 20 à 25 minuten in de oven stoven.
  6. De visrolletjes serveren op 4 warme borden, naperen met de saus en aardappelpuree.
Victor S.