Griet met asperges

4 60 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden voor 4 personen:
  2. 4 grietfilets ,1 bundel asperges,20 cl room, muskaatnoot, een klontje boter, peper en zout
  3. Bereidingswijze:
  4. Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.
  5. Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes.
  6. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe.
  7. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel.
  8. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
  9. Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende een 10-tal minuten in de stoompot of -oven.
  10. Schep de griet op de borden.
  11. Laat een klontje boter smelten in de saus.
  12. Overgiet de vis met de saus, leg er de aspergepunten bij en serveer.
  13. .
Theoke_1