Griekse Tatziki aardappelsalade met feta

12 20 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr vastkokende aardappelen in blokjes
  • 1 klein bakje Griekse yoghurt 10 % vet
  • 1 volle el mayonaise
  • 1 dikke teen knoflook geperst
  • 1/4 deel komkommer
  • citroensap
  • tatzikikruiden naar smaak of dille versnipperd
  • zout en peper uit de molen
  • 100 - 150 gr feta verkruimeld
  1. Schil de aardappels en snij in blokjes en kook 10/15 minuten gaar. Rasp het stukje komkommer en druk het vocht er uit in een schone theedoek. Maak een sausje van Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout, knoflook, dille of tsaziki kruiden en de uit geknepen komkommer.
  2. Spoel de aardappels als ze gaar zijn af met koud water en laat goed uitlekken. Meng dan de saus door de aardappels en strooi de feta over de salade.
  3. Bron The Fig Tree
Love to Cook