Griekse salade

5 10 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr cherry trostomaatjes in vieren
  • 1 rode ui in vieren en in dunne plakjes
  • 1/2 komkommer
  • 5 gr verse oregano gesnipperd
  • 100 gr feta in blokjes
  • 25 gr zwarte olijven zonder pit in ringetjes
  • peper en zout uit de molen
  • 1 el citroensap
  • 2,5 cl extra vierge olijfolie
  • 1 cl witte wijnzaijn
  1. Was de komkommer en halveer deze in de lengte. Haal er met een theelepeltje de zaadjes uit en halveer nogmaals in de lengte. Snij vervolgens in dunne plakjes
  2. Schil de ui en deel in vieren. Snij dan in dunne kwart ringetjes. Laat de ui ringetjes even weken in water om er de sterkste smaak eraf te halen. Laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Meng, tomaat, komkommer, ui en feta. Klop een dressing van olie, azijn, citroensap, oregano, peper en zout en giet op de salade. Meng het geheel licht.
  4. Serveer eventueel op een klein bedje rucola.
Love to Cook