Griekse moussaka met courgette en feta

111 75 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 1 zakje Knorr witte saus
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 100 g Griekse feta
  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes 10 minuten voor. Giet af en zet apart.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Bak de ui zachtjes in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het los. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en de oregano. Roerbak de aubergineblokjes 2 minuten mee. Voeg het bouillonketeltje en de tomaatstukjes toe en laat de gehaktsaus nog 2 minuten zachtjes koken.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep de helft van de gehaktsaus er in. Verdeel hierover een laag aardappelplakjes en een laag courgetteplakken en herhaal dit nog een keer.
  6. Maak de witte saus aan met 250 ml lauwe melk en het losgeroerde ei. Schenk de saus over de schotel en strooi de verkruimelde feta erover. Bak de moussaka in 45 minuten goudbruin en gaar.
Knorr
Meer inspiratie

GrieksAardappelHoofdgerecht