Griekse lasagne

21 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 aubergine en 1 flesje room
  • 1 beetje boter
  • 1 bouillonketletje vlees
  • 1 kleine honderd gram griekse feta en 250 gr rundsgehakt
  • 1 koffielepel kaneel
  • 125 gr lasagnebladen
  • 1 zakje pittige pastasaus(bijv van knorr)
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een ovenschaal (inhoud minimaal 1,5 liter) in.
  2. Snijd de aubergine in stukjes. Los het bouillonketeltje op in een kopje heet water.
  3. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine en bak hierin het gehakt los. Breng het op smaak met kaneel en het opgeloste Knorr Bouillonketeltje.
  4. Voeg de pastasaus toe en de light room, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
  5. Verhit in een andere pan 2 eetlepels vloeibare margarine en bak de auberginestukjes aan beide kanten bruin.
  6. Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus, lasagnebladen en aubergine. Begin en eindig met een laagje saus.
  7. Verkruimel de feta over de lasagna en laat de lasagna in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
  8. Lekker met een eenvoudige Griekse salade van een komkommer en 3 tomaten in blokjes, op smaak gebracht met olie, azijn en een handje Griekse olijven.
  9. Voeg, voor een extra stevige variant, 2 aardappels in dunne schijfjes toe met de schijfjes aubergine.
hildeke3105