Griekse kippespiesjes

312 15 2 5
Aantal personen:
  • 4 kippefilets
  • 8 satéstokjes
  • 1 vers gemalen peper
  • 1 zout
  • 2 teentjes look
  • 2 mango's
  • 200 ml Griekse yohurt
  • 1 thee lepel sambal brandal
  • 8 el olijfolie
  • 1 platte peterselie
  • 1 enkele druppels balsamico azijn
  1. *Snij de kippefilets in blokjes
  2. *Marineer in de olijfolie met de fijngeseden look en de sambal, peper en zout (een uurtje in de koelkast, maar mag ook een nachtje rusten)
  3. *Pureer de mango en voeg enkele druppels balsamico azijn toe, vers gemalen peper en wat fijngesneden platte peterselie
  4. *Steek de kipfilets op de spiesjes en bak ze in een pan of gril ze.
  5. *Neem een mooi glas giet er enkele lepels Griekse yohurt in, een el mangocoulis en steek er het gebakken kippenspiesje in
  6. *Versier met wat platte peterselie.
  7. *Lekker aperitief hapje
chrisje_1