Griekse kipburger met tzatiki

3 20 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr kipfilet
  • 1 el volkorenmeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 flinke handvol sla naar keuze
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 rode ui in reepjes of dunne ringen
  1. Tjonge , wat een heerlijk broodje was dit. Om vaker te maken., zeker als je wat pondjes wenst te verliezen, want ter vergelijking bevat dit broodje 312 kcal/ 10 gr vet/26 gr eiwit/28 gr koolhydraten /354mg natrium/ 5 gr vezels.
  2. Een gewoon broodje hamburger ( witbroodje , 75 gr rundvlees, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui 512 kcal.
  3. Dus 33 gr vet, 20 gr eiwit, 35 gr koolhydraten, 661mg natrium en slechts 3 gr vezels.
  4. Aan de slag dus met dit heerlijke broodje uit het blad van UMC Maastricht, dat enkele malen per jaar met nuttige info omtrent de gezondheid en lekkere recepten in de bus valt.
  5. Maal de kipfilet in een keukenmachine , of in kleinere porties met de staafmixer tot grof gehakt.
  6. Kneed er het meel, , kerriepoeder, mosterd, 1 tl oregano en peper en zout naar smaak door.
  7. Vorm met vochtige handen tot 4 hamburgers. ( tot hier kun je dit al voorbereiden en 2 uur of een dag van te voren maken om lekker te laten opstijven in de koelkast). Ik deed dit niet ( tijdgebrek)
  8. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de kipburgers aan elke kant 4 minuten goudbruin.
  9. Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt te mengen met de geperste knoflook, 1 tl oregano en eventueel wat peper en , of zout.
  10. Halveer de broodjes en beleg de onderste helft met sla, de tomaatplakjes, en ui ringen. Leg er de kipburgers op en een flinke kwak tzatiki.l Leg er de bovenste helft op en het gezonde smullen kan beginnen.
  11. Ik serveerde voor ons tweetjes eerst mijn courgettesoep met boursin en daarna dit broodje. een volwaardige maaltijd.
Love to Cook