Griekse garnalen met kruidencouscous

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g couscous
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gehakt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 80 g sultanorozijnen
  • 4 stukken geroosterde paprika gehakt
  • 500 g grote rauwe scampi's gepeld
  • 600 g gehakte tomaten (blik)
  • 4 el gehakte korianderblaadjes
  • citroenpartjes
  1. Doe de couscous met 1tl zout in een hittebestendige kom en schenk er 375ml kokend water over. Dek af met een theedoek en laat 5 min.staan, terwijl je de garnalen maakt.
  2. Verhit de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak 3 à 4 min. tot deze zacht is. Voeg de specerijen, rozijnen en paprika toe en roer 1 min. Voeg de garnalen toe en roer om ze met de specerijen te bedekken. Voeg de tomaat toe en laat 2 à 3 min. zachtjes koken tot de garnalen net gaar zijn en de saus licht is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak de couscous los met een vork en roer er 2 1/2 el koriander door. Bestrooi de garnalen met de rest van de koriander en serveer met de couscous en citroenpartjes.
stey